Proiect final saptamana 1 – scoici raw-vegane cu perle de black tahini


IMG_7050

Lenea a invins, si de data asta. Dar a ajutat-o putin si ingeniozitatea:) La proiectul final de saptamana asta (fiecare saptamana are cate-o tematica, amouse bouche-urile au fost pe tapet saptamana asta), trebuia sa pregatim fiecare cate-un mic compose culinar care sa ia ochii si simturile lui Sean, si ale noastre, muritoarelor de rand (motiv pentru care trebuia sa pregatim cate 2 farfurii mici, pt Sean, plus una cu mici imbucaturi cat sa ajunga la fiecare).

In timp ce toata lumea s-a stresat si a muncit doua zile sa faca layere si parfeuri si spume si jeleuri , eu m-am decis sa fac… scoici raw-vegane. Stransesem de pe plaja o mana sanatoasa de scoici, caci mi-a venit ideea cand ne-am plimbat pe Sear Conservatory Island, in cautare de ierburi comestibile.

Cum niciodata nu mi-au placut scoicile, m-am gandit ca ar fi dragut sa le gatesc intr-un fel sa-mi placa si mie. Adica raw-vegan. Here it is. Si desi aspectul nu a dat pe nimeni pe spate (nici macar n-am reusit sa le fac urate, precum scoicile adevarate), gustul cica a fost senzational, si am primit aplauze la scena deschisa. Mie personal nu mi-au placut, dar poate fi din cauza ca inteleg ca semanau perfect la gust cu scoicile adevarate.

Cum le-am facut: Am facut o crema de muguri de pin (mda, stiu, n-am vrut sa ma dau mare, dar aici se folosesc precum semintele de floarea soarelui…  cred ca merge facut si cu floarea soarelui, mai naturell, la noi), in care am pus ciuperci “king oysters”, plus o mana de skiitake deshidratate, un pic de sos de soia si ulei susan), vrum-vrum la blender, si gata!

Ca sa stea “in forma”, am folosit reverse spherification (care nu prea mi-a iesit, am cam gresit procentele, cred, asa ca totul s-a cam prelins pe din laturi), iar deasupra le-am trantit o perla de black tahini (la fel, am facut perlute din tahini folosind sferificarea).  Am trantit o branzica de macadamia cu spanac langa, 3 felii de sfecla deshidratata si … iaca compozitia.

Sa vedem saptamana asta ce-mi mai toarna mintea.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s