Galbenus de ou sa-i fie numele!


Ziua doi continuam joaca de-a alchimistii, mai abitir ca ieri.. azi am invatat reverse spherification (sferificarea inversa, daca s-o putea traduce mot-a-mot..). Am imersat diferite substante in clorura de calciu si am obtinut.. TA-DAAA… galbenus de ou!

Juri ca e galbenus, si la gust si la aspect, de fapt e o crema de caju cu turmeric si uleiuri watermelon.jpgesentiale.

A mers la fix pe tartarul de pepene galben cu chili, pe care l-am facut sous vid ieri. Nici n-am intrebat cat costa o masina de vidat, probabil o avere, dar cred ca pentru orice restaurant care se respecta, ar merita investitia. Ne-au pocnit papilele gustative de atata placere, se intrepatrund aromele intr-un mod in care neam de neamu’ meu, de la Cernavoda la Bucuresti, n-a mai gustat.

In rest, ca sa nu stam degeaba, am facut niste crackers extraordinari de buni (si de scumpi, as putea spune..)

Aici totul se face preponderent din nuci macadamia, pecan, muguri de pin. Folosim si caju si migdale, dar mai rar, asa, mai de fason..

In Romania probabil ar costa prohibitiv o transa de painici din muguri de pin, la 200 lei kg, aici se pare ca nucile sunt mult mai accesibile. Si sunt uimita profund cat de multa atentie dau cei de la scoala Matthew Kenney notiunii de organic si bio. Nu o gandesc, o traiesc, o respira. Totul e bio, totul se ia in cantitati mici, se comanda zilnic, de la ferme, mai vine unul aduce 1 legatura de menta, mai trece altul lasa niste flori comestibile… Viata parca are cu totul alta curgere, si ma simt o norocoasa a sortii ca am ocazia sa … blend in.

Ca tot vorbeam de blend in…  pazea! de diseara ma duc in bucatarie la Arata, sa ajut voluntar la gatit si sa vad cum se descurca niste chefs  adevarati in bucatarie. watermelon2

Si un addendum pentru carcotasi, ca ii simt la colt: pare complicat si chimic… este chimic, dar nu e nimic altceva decat un compus al sarii de bucatarie. Foarte natural si curge lin la vale cu curentul raw-vegan si healthy eating, no worries about that.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s