Prima zi la scoala…


IMG_0030Cam asa m-am simtit indeed, lume multa (suntem 16 fete si un baiat, care pare ca a capitulat, a disparut dupa cateva ore si n-a mai venit), toate par cunoscatoare in ale gatitului, cu o engleza exersata parca nu prin scoli, ci la Oxford, desi sunt de prin toate colturile lumii, de la Rusia la Columbia si Hong Kong..

Una peste alta, azi am facut … gastronomie moleculara! Alchimie curata!!!!  Fara nicio aplicabilitate practica pentru mine si businessul meu, pentru ca nu vad folosind ce am invatat decat intr-un restaurant de multe stele, dar … a fost atat de COOL!

Simt ca as fi putut sa fac o cariera glorioasa in chimie, daca n-as fi primit un 1 pe nedrept cand eram in clasa a 8-a.. (am suflat, n-am copiat! )IMG_0036

Ei bine, ne-am jucat cu substante si potiuni, si am transformat un suc banal de grapefruit in caviar de grapefruit infuzat cu ulei de ienupar, si caju cu wasabi in caviar de wasabi…

Le-am concentrat gustul si le-am potentat aromele, dupa care le-am imbaiat intr-o solutie de alginat de sodiu, concentratie .92% pt cine vrea sa incerce ceva, si Voila!!!! lacrimi mici de wasabi cad din seringa speciala si prind contur sub ochii nostri.. le-am pescuit dupa timpul reglementar, le-am clatit in apa, si le-am pus pe farfurie, sa troneze peste niste amouse bouche-uri facute la repezeala.

tam-tam!

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s